Wanneer mensen worstelen met hun gewicht, denken we al gauw aan een te hoog BMI. Je hoeft namelijk maar op internet of in een tijdschrift te kijken en je vindt talloze artikelen over diëten en overgewicht. Maar wist je dat er ook heel veel mensen zijn die kampen met het tegenovergestelde? Bovendien kan een te laag BMI net zo schadelijk zijn voor de gezondheid. Ook de oplossing lijkt minder eenvoudig dan gedacht.
De theorie achter afvallen is relatief simpel: je eet minder calorieën dan je energiebehoefte. Dan lijkt het logisch om mensen met een te laag BMI aan te sporen om méér calorieën te eten. “Dan eet je toch gewoon wat meer,” is echter een uitspraak waar maar weinig mensen wat mee kunnen. Zo makkelijk is dat namelijk niet. Natuurlijk kan ook jou eenvoudig food open near me zoeken en iedere avond voor fastfood kiezen, maar zal dit het probleem echt oplossen? Waarschijnlijk niet. Veel mensen met een te laag BMI klagen over het feit dat ze: ‘alles kunnen eten en nooit zwaarder worden.’ Hoewel dit voor de meeste mensen de ultieme droom lijkt te zijn, is het in de praktijk toch wel wat minder leuk. Want hoe zorg je ervoor dat je op een gezond gewicht komt? In dit artikel geven we 3 tips om jouw BMI te verhogen!
1. Bepaal je energiebehoefte
Vaak denkt men met ondergewicht dat ze meer dan voldoende calorieën binnen krijgen. Maar hoe weet je dat? De energiebehoefte is per mens verschillend. Waar de één aan slechts 1500 calorieën per dag voldoende heeft, zal de ander maar liefst 3500 calorieën moeten nuttigen. En dit betekent enkel dat als je deze hoeveelheid calorieën per dag eet, je op hetzelfde gewicht zal blijven. Dit terwijl jij juist het doel hebt om zwaarder te worden.
Je energiebehoefte bepalen kan via verschillende websites. Op basis van je gewicht, lengte, leeftijd en lichaamsbeweging wordt dan een eenvoudige berekening gemaakt. Probeer deze hoeveelheid vervolgens zoveel mogelijk te evenaren en te overschrijden. Hierbij is het belangrijk dat je op je calorie-inname gaat letten. Je merkt vanzelf of het verschil geeft op de weegschaal. Een kwestie van ‘uitproberen’.
2. Kies voor gezonde vetten
Wat eten we vandaag lekker makkelijk! Dat is een uitspraak die veel mensen doen als ze weer een keertje eten online bestellen of simpelweg langs een afhaalrestaurant rijden. Wanneer je ondergewicht hebt kan het zeker geen kwaad om jezelf hier eens lekker mee te verwennen. Bedenk echter wel dat iedere avond fastfood eten ook voor jou geen verstandige keuze is.
Hoewel dit soort maaltijden inderdaad de nodige calorieën geven, bevatten ze ook enorm veel transvetten. En die zijn voor niemand gezond. Zorg goed voor je lichaam en probeer deze vetten daarom ook zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer je je BMI wilt verhogen, doe je er goed aan om voor gezonde vetten te kiezen. Gebruik bijvoorbeeld olijfolie of roomboter om in te bakken, eet vette vis, noten of avocado’s.
Probeer tevens alleen maar volle producten te eten en te drinken. Kies voor volle kwark, volle melk, enzovoorts.
3. Calorieën drinken
Vind je het altijd lastig om voldoende te eten? En krijg je eigenlijk geen grotere porties of meerdere maaltijden weg? Dan kun je er ook voor kiezen om calorieën te drinken. Hoewel dit bij diëten altijd wordt afgeraden, omdat je hier ongemerkt veel energie mee binnen krijgt, is dit bij iemand met ondergewicht juist hartstikke prettig. Je kunt eenvoudig een smoothie, zuivel of ander drankje tussen de maaltijden door drinken. Je raakt er minder snel vol van en je merkt bijna niet dat je extra calorieën neemt. Dus schenk jezelf alvast een lekker calorierijk drankje voordat je kiest voor eten bestellen bij Butlon.com en verhoog jouw energie-inname!
Dit is een artikel door GMU.online.