Home » Gezondheid » Ooglidcorrectie: krijg je een vergoeding?

Ooglidcorrectie: krijg je een vergoeding?

Ooglidcorrecties zijn soms nodig omdat mensen door hun overhangende oogleden niet goed meer kunnen zien. In andere gevallen is een ooglidcorrectie gewenst wegens uiterlijke aanpassingen die de cliënt gedaan wil krijgen. Wat betaal je nou voor zo’n ooglift en wat zijn de vergoedingen hiervoor van verzekeraars?

Ooglidcorrectie vergoeding

Een ooglidcorrecties vergoeding is een vergoeding van de verzekeraars voor de gemaakte kosten van een ooglift. Vroeger werden alle soorten ooglidcorrecties vergoed door de verzekeraars. Echter, toen waren ooglidcorrecties veel minder voorkomend. Nu er dagelijks vele honderden ooglidcorrecties worden gedaan willen verzekeraars deze kosten niet meer vergoeden. In sommige gevallen krijg je echter nog wel je kosten vergoed. In welke gevallen dit is lees je in de volgende alineas. Let goed op wat voor jou van toepassing is. Dit kan je namelijk honderden euro’s schelen.

Ooglidcorrectie bij medische noodzaak

Een ooglidcorrectie wordt soms uit medische noodzaak uitgevoerd. Wanneer is een ooglidcorrectie nodig in medische zin? Meestal is dit wanneer het zicht van een cliënt wordt belemmerd. Als jij dus minder goed kan zien door overhangende oogleden of verslapte bovenoogleden, dan is er een medische noodzaak om een ooglidcorrectie uit te voeren. Bij zo een medische noodzaak vergoeden verzekeraars jouw kosten. Je hoeft dan ook niks bij te betalen. Of een ooglidcorrectie een medische noodzaak is moet worden vastgesteld door iemand anders dan de kliniek waar jij de ooglidcorrectie wilt laten doen. Dit is uiteraard om gesjoemel te voorkomen. Denk je dus dat er bij jou een medische noodzaak is, laat dit dan goed uitzoeken. Dit kan het verschil zijn tussen honderden euro’s betalen, of alles vergoed krijgen door jouw verzekering.

Ooglidcorrectie zonder medische noodzaak

Een ooglift die zonder medische noodzaak uitgevoerd wordt is er vaak één voor uiterlijke redenen. De cliënt wil in dit geval het gelaat aanpassen en er zo ‘mooier’ uit zien. Veel mensen denken er zo jonger uit te zien. Uiteraard vind de verzekering het in dit geval niet nodig om de kosten te vergoeden. Jij bent ook echter niet minder gezond als deze ingreep niet wordt uitgevoerd. Wil je dus een ooglidcorrectie zonder medische noodzaak? Dan moet je bereidt zijn om alle kosten zelf te maken. Dit kan gaan om tussen de 500 en 1500 euro.

Conclusie

Een ooglidcorrectie wordt soms uitgevoerd uit medische noodzaak. In dit geval dekt de verzekering dit volkomen. In andere gevallen waar het niet écht nodig is volgens de verzekering, moet je alles uit eigen zak betalen.

About