Afvallen zonder moeite

Vele Nederlanders zijn er ieder jaar maar druk mee. Er wordt van alles geprobeerd om het ideale streefgewicht te bereiken. Vooral net na de jaarwisseling zien we dat de sportscholen weer overbezet raken met mensen die na een paar weken al weer afhaken. Even de kilo’s van de feestdagen er af trainen blijkt moeilijker dan gedacht en dat valt tegen.

Goede voeding belangrijker dan sporten?

Vaak wordt gedacht dat trainen in de sportschool het belangrijkste ingrediënt is om af te vallen. Dit is niet helemaal waar. Als je traint kom je in de meeste gevallen zelfs aan, vooral als je spiermassa kweekt. Belangrijker is een goede voeding en middelen die daarmee gepaard gaan. Zo kun je bijvoorbeeld er voor kiezen om eens minder te gaan eten. Geen snacks meer tussendoor en ‘s avonds na achten niets meer eten. Een tijdje geen boter op je brood, geen sauzen, geen frisdrank enzovoots. Het zijn allemaal opties die er toe bijdragen dat je af zult vallen. Daarnaast kan je gebruiken maken van bekende afval supplementen lipo 13 en carbuloss.

Koolhydraten zijn dikmakers

Een hele belangrijke is het verminderen van het aantal koolhydraten dat je naar binnen krijgt. Door de koolhydraten stijgt je suikerspiegel en het houdt de vetverbranding eerder tegen dan dat het die in werking stelt. Alternatieven zijn eiwitten en gezondere vetten. Vetten hoeven dus niet altijd slecht te zijn: je hebt ze immers toch ook nodig. Eiwitten zitten in ei,vlees.vis, noten en zaden. Natuurlijke producten dus. Niet teveel, want dat is ook weer niet goed.

Houd je aan je dieet

Om jezelf aan je dieet te laten houden kun je een aantal dingen doen. Zo kun je elke week een vast moment kiezen om op de weegschaal te gaan staan om het resultaat van de afgelopen week te aanschouwen. En mocht je toch graag af en toe een tussendoortje grijpen, neem dan geen chips,koek en snoep meer, maar pak een wortel of iets anders gezonds. Daarnaast hoef je dus echt geen sportschoolfanaat te worden. Beweeg gemiddels 30 minuten per dag, pak de fiets naar je werk en dat is al voldoende bijna. Binnen een paar maanden zal het resultaat zichtbaar worden zolang je je aan de regels houdt. En neem daarbij een supplement, lipo 13 en carbuloss zijn daarvan de bekendste.