Gestructureerde Dieetplannen

Gestructureerde Dieetplannen Voor Effectieve Afslankprogramma’s

Er zijn honderden verschillende manieren om af te vallen. Het is belangrijk om te weten dat wanneer je effectief wilt afvallen je je moet concentreren op het controleren van de calorieën die je binnenkrijgt. Dit is de enige manier waarop je er zeker van kunt zijn dat je afvalt. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf. Afvallen vergt inspanning en vooral veel doorzettingsvermogen. Op papier is het heel simpel. Afvallen doe je op twee manieren: meer bewegen en het volgen van een gezond dieet. Een gestructureerd en gebalanceerd dieet is absoluut noodzakelijk voor een succesvol afslankprogramma.

Wat zijn de criteria voor een gezond dieet?

Het belangrijkste criterium voor een gezond dieet is dat het je in staat stelt de hoeveelheid calorieën die je dagelijks binnenkrijgt onder controle te krijgen en te monitoren.
Je dieet mag nooit meer dan 2500 calorieën per dag bevatten. Wanneer het meer calorieën bevat zul je nooit in staat zijn alle calorieën te verbranden en zal een gedeelte in je lichaam worden opgeslagen.
Voorbewerkte voeding of voeding met hormonen mogen geen onderdeel zijn van je dieet. Probeer zoveel mogelijk natuurlijke en organische voeding te eten. Voorbewerkte voeding is moeilijker om te zetten en maakt je dus sneller dik.
Het dieet zou uit zoveel mogelijk rauwe groenten en fruit moeten bestaan. Het is aangetoond dat het eten van rauwe groenten zowel goed voor je gezondheid als voor je lijn is.
De proteïnen in je dieet zouden zoveel mogelijk afkomstig moeten zijn uit vis, sesamzaad, gezonde olie, en gevogelte (gekookt, zonder het vel). Eet geen rood vlees.
Houd je, zolang je op dieet bent, verre van fast food en snoep. Daar zitten enorm veel calorieën, vet en suikers in.
Neem in je dieet veel vezels op. Die zijn goed voor de spijsvertering en geven je snel een vol gevoel. Vezels vind je niet alleen in graanproducten maar ook in veel fruit en groene bladgroenten.

Wat is het beste dieet wanneer je wilt afslanken?

Probeer in plaats van drie, zes maaltijden per dag te eten.
Zorg ervoor dat je ontbijt de meest substantiële maaltijd van de dag is. Een stevig ontbijt is gezond omdat het de stofwisseling op gang brengt en voorkomt dat je je te goed doet aan tussendoortjes.
Eet tijdens elke maaltijd droge of rauwe groenten of fruit. Dit is goed voor de spijsvertering.
Eet nooit meer dan een portie proteïne per maaltijd.
Zorg ervoor dat je zes tot 8 glazen water per dag drinkt. Dat helpt je afvallen en je lichaam te ontgiften.
Het is heel goed zowel voor als na de maaltijd een glas water te drinken.
Drink geen koolzuurhoudende frisdranken. Die bevatten heel veel suiker en andere toevoegingsmiddelen die veel calorieën bevatten.
Houd bij hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt. Zo kun je er voor zorgen dat je onder de voor jou vastgestelde maximale calorieënlimiet blijft.