Home » Geen categorie » Sportvoeding advies voor als je wilt afvallen

Sportvoeding advies voor als je wilt afvallen

Gezond afvallen

Wil je afvallen of ben je hier al mee bezig? Dan weet je waarschijnlijk al hoe belangrijk het is om je vast te houden aan een gezond voedingspatroon. Velen gaan hier de mist in, omdat ze niet precies weten wat gezonde voeding is. Er zijn natuurlijk algemene richtlijnen die je kunt volgen, maar elke individu is anders. Wat voor een ander werkt, werkt niet per definitie voor jou. Dit geldt voor voeding in het algemeen, maar ook voor sportvoeding. Ook daarvoor geldt namelijk: welke (sport)voeding bij jou past, hangt af van jouw situatie. Lees daar hier meer over.

Sportvoeding: voeding en sportsupplementen 

Om meteen met de deur in huis te vallen: we raden het aan om sportvoeding advies te vragen, omdat experts je goed kunnen helpen bij alles wat je niet begrijpt of meer over wilt weten. Zo zou je bijvoorbeeld ook een voedingsschema kunnen aanvragen.

Wanneer het gaat over sportvoeding, hebben we het over zowel ‘normale’ voeding als (sport)supplementen. Beide zijn namelijk belangrijk, vooral voor sporters (ook als je niet een fanatieke sporter bent, blijft sportvoeding van belang). 

Voeding

Voor afvallen geldt het volgende: wanneer je meer calorieën verbruikt dan consumeert, val je af. Dat is de basisregel die voor iedereen geldt. Maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je op een gezonde manier afvalt. De gezondheid van je lichaam is uiterst belangrijk. Dat is waarom wordt aangeraden niet te kiezen voor een crashdieet (ongezond voor je lichaam) of af te vallen terwijl je alleen maar ongezond eet. Zoveel mogelijk gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam, het verbetert ook je prestaties als sporter. Wanneer je hier niet voldoende over weet, kan het verstandig zijn om hierover advies te vragen.

Sportsupplementen

Ook sportsupplementen vallen onder sportvoeding. Voor sportsupplementen is het wat lastiger om te bepalen wat je nodig hebt, aangezien het zeer afhankelijk is van je doel. Als dat in jouw geval afvallen is, dan zijn bekende sportsupplementen CLA, cafeïne pillen en fatburners. Of jij deze sportsupplementen nodig hebt bij het afvallen, hangt af van jouw situatie en je doelen. Daarom is het belangrijk om ook hier advies over te vragen. Experts kunnen je namelijk beter helpen door exact uit te leggen wat jij nodig hebt en waarom. Vergeet hierbij niet dat sportsupplementen het beste werken wanneer je ze combineert met sporten en gezonde voeding. 

About