Home » Gezondheid » Een kunstgebit op implantaten laten plaatsen (kunstgebit op implantaten)

Een kunstgebit op implantaten laten plaatsen (kunstgebit op implantaten)

Een van de mogelijkheden om een kunstgebit te laten plaatsen, is door gebruik te maken van implantaten. Implantaten zijn een soort kunstwortels, die gemaakt worden van titanium, een materiaal wat geaccepteerd wordt door het kaakbot. Zodra de kunstwortel in het kaakbot is aangebracht zal het kaakbot zich aan het titanium hechten, waardoor het kunstgebit stevig op z’n plek blijft zitten. Het is niet altijd noodzakelijk om een kunstgebit op implantaten te laten plaatsen. Een tandtechnieker kan u meer vertellen over de noodzaak van het plaatsen van een kunstgebit op implantaten. Een kunstgebit is noodzakelijk als het merendeel van uw tanden en kiezen verloren zijn gegaan.

De keuze voor een kunstgebit op implantaten

Het plaatsen van een kunstgebit op implantaten is noodzakelijk als het bot van uw kaken dermate ver geslonken is dat een normale prothese geen enkele houvast meer heeft. De implantaten zorgen in dit geval voor een stevige basis, waarmee het kunstgebit stabiel in uw mond blijft zitten. Dit verhoogt het draagcomfort en uw kauwvermogen! Over het algemeen wordt gekozen voor twee implantaten bij een kunstgebit op implantaten, die allebei in de onderkaak van uw gebit worden geplaatst. Door drukknoppen of een speciaal soort staafje op de implantaten te zetten, kan de prothese worden vastgemaakt. Zo heeft ondervindt u nooit meer hinder van een loszittend kunstgebit!

Dekking van een kunstgebit op implantaten

Hoewel een kunstgebit op implantaten op voorhand behoorlijk duur kan lijken, hoeft dit lang niet altijd zo te zijn. Het merendeel van de kosten voor een kunstgebit worden gedekt vanuit de basisverzekering bij uw zorgverzekeraar. Hoe de dekking van een kunstgebit op implantaten precies is, verschilt per zorgverzekeraar. Lees hiervoor altijd de dekkingsvoorwaarden door, voordat u een kunstgebit op implantaten laat plaatsen. Over het algemeen ligt de eigen bijdrage voor een dergelijk kunstgebit op €125,-.

About